Företaget Våra tjänster Info Studier & Föräldrar Stipendier & Skolkostnader Sporter Info Idrott Seminarier & Mässor Kontakta oss
 

Amerikanska Sportsystemet

All idrott i USA är indelade i skollag i olika divisioner och tillhör en organisation som reglerar och sköter idrotten. Det finns två organisationer som sköter collegeidrotten i USA, NCAA (National Collegiate Athletic Association) och NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics). NCAA är den största organisationen och sätter upp de regler som skolorna och idrottslagen måste följa samt de akademiska krav som måste uppnås för att få fortsätta att utöva sin idrott. Fokus ligger på det akademiska då de flesta av studenterna inte kommer att bli proffs efter skolan och därmed inte kommer att tjäna pengar på sin idrott. Förberedelserna på en karriär efter idrotten är lika viktig som själva idrottandet.

I NCAA finns tre divisioner, I, II och III. NAIA representerar de till storleken lite mindre skolorna i landet, oftast med ett mindre utbud av antal idrotter. För att kunna utöva sin idrott i USA på NCAA division I och II nivå krävs att man blir godkänd av NCAA Clearinghouse. Man måste bli clearad av NCAA i god tid innan man reser till USA och kan påbörja sitt utlandsstudieäventyr. Denna process är komplicerad och ett moment som vi på Scandinavian Sports hjälper dig att gå igenom. För att tävla på NAIA-skolor behövs inte samma ansökan. Som ny student har du max 4 års spelarlicens. Licenstiden beror på hur långt efter gymnasiet du påbörjar dina studier och vad du läst innan, samt hur mycket och under vilka former du tävlat under och efter gymnasiet.

Skolan väljer sedan vilken division man vill tillhöra och blir indelad i olika ”conferences” utifrån deras filosofi, ekonomiska möjligheter, idrottsutbud och geografiska läge. Här tävlar skollagen för att gå vidare från sin ”conference” får att nå ett nationellt slutspel och kämpa om titeln National Champion. Utöver att kämpa för laget för att nå framgång delas även individuella utmärkelser ut vilket är förknippat med stor prestige.
Kvalitén på idrotten är inte automatiskt bättre för att man tillhör division I framför division II. Standarden kan vara lika bra eller bättre på en division II skola, men storleken och skolans genomgående filosofi hindrar den från att gå med i NCAA division I.

 

 
Amerikanska sportsystemet
 

 

 

 

Om oss Historia Personal Partners Karriär Kontor Varför välja oss? Varför studera utomlands? Våra samarbetsskolor Ansökan Vem kan söka? Vad kan jag studera? Studielängd Amerikanska skolsystemet Föräldrainformation Idrottsupplevelsen Amerikanska sportsystemet NCAA & NAIA Lista över sporter Skolkostnader Finansiering Idrottsstipendier Akademiska & Internationella stipendier Stipendiestiftelser Spelarutveckling Showcase Idrottsresor Camps & Clinics Seminarier Mässor Syokonsulet info Food tips Coach info SYO info Frågor & Svar Kontaktinformation Startsida