Företaget Våra tjänster Info Studier & Föräldrar Stipendier & Skolkostnader Sporter Info Idrott Seminarier & Mässor Kontakta oss
 

Ansökan

Är du intresserad av att kombinera idrott och studier i USA? Vill du gå vidare i processen för att uppnå din utlandsstudiedröm?

Nedan ser du ansökningsprocessen i sin helhet.

  1. Information

Det första steget för dig som är intresserad kan vara att söka information på hemsidan. Här finns mycket information och du har möjlighet att ställa frågor direkt via datorn.
Vill du ställa frågor eller diskutera något med oss på Scandinavian Sports Services finns det flera sätt att ta kontakt eller boka ett personligt möte (Stockholm, Göteborg, Malmö).

  1. Intresseanmälan (SQ)

Om du vill anmäla ditt intresse så är det en Intresseanmälan (SQ) som ska fyllas i och lämnas till Scandinavian Sports. SQ betyder Sports Questionnaire och den informationen behövs för att bedöma dina grundförutsättningar idrottsligt och personligt. Vi behöver också få in kopior på dina betyg. (Har du inte gått ut grundskolan kan du skicka en studieplan). Du kan fylla i en SQ-blankett direkt här on-line SQ-formulär (doc) eller skriva ut en SQ-blankett och sedan fylla i den och faxa eller posta till Scandinavian Sports. OBS! SQ-formuläret skall fyllas i på engelska.
Klicka här för utskrifts SQ (pdf).

Glöm inte att skicka oss betygskopior! Det kan du göra i ett separat kuvert till:
Scandinavian Sports Services
Amiralsgatan 6
211 55 Malmö

  1. Personligt möte

När din SQ har utvärderats tar en handläggare kontakt med dig och diskuterar hur dina förutsättningar ser ut och hur ni ska gå vidare. Det vanligaste är ett personligt möte där man går igenom processen mer i detalj, diskuterar dina möjligheter och alternativ och gör upp en aktivitetsplan. Det personliga mötet ger dig bästa möjlighet att diskutera dina individuella förutsättningar, vilka olika kompletteringar som du bör göra, chanserna till stipendier etc. Det är viktigt för dig att klara ut vilka kompletteringar och åtgärder som är lämpliga just för dig och för att förbättra dina möjligheter att lyckas i USA. Det går även att anmäla sitt intresse genom deltagande i provspelningar så kallade ”Showcase” som arrangeras av Scandinavian Sports.

  1. Scouting

Då Scandinavian Sports har en mycket bra relation till tränarkåren i USA föredrar vi att alltid personligen utvärdera våra idrottare efter att ha sett individen i träning eller tävlingsmoment. Denna aspekt som vi är ensamma om att utföra ger dig en större möjlighet till att finna ett universitet som passar just din idrottsnivå. Slutresultatet blir oftast att vi bättre kan matcha dig med rätt universitet eller college och därmed öka dina chanser till idrottsstipendier.

  1. Serviceavtal och matchningsprocessen

När du sedan bestämt dig för att anlita Scandinavian Sports skrivs ett Serviceavtal. Det reglerar vårt åtagande för dig, vilka avgifter som gäller etc.
När allt ditt underlag är komplett inleder handläggaren sin undersökning och matchningen påbörjas. Handläggaren kontaktar skolor och coacher i USA och börjar bearbeta de alternativ som överensstämmer med dina intressen och förutsättningar. Detta är den viktigaste insatsen vi kan göra för dig och här kommer vår erfarenhet och vårt kontaktnät till nytta för att få fram så bra alternativ som möjligt.
Du får detaljinformation, checklistor och olika råd för att du ska ha så lite problem som möjligt och inte glömma bort något. Det är som ett verktyg som kan användas för att stämma av att allt blir gjort t ex tester, visum ansökan, försäkringar, skolansökningar, boende, CSN, rese bokning, förbereda träningsläger eller besök i USA. Alltså en hel del som ska planeras in och åtgärdas!

  1. Avresa

Vi arbetar tillsammans med dig hela vägen. Under hela din vistelse i utlandet kan du räkna med att vi på Scandinavian Sports finns tillgängliga om det skulle behövas. Vi är bara ett telefonsamtal eller ett E-mail ifrån dig!

 

 
Ansökan
 

 

 

 

Om oss Historia Personal Partners Karriär Kontor Varför välja oss? Varför studera utomlands? Våra samarbetsskolor Ansökan Vem kan söka? Vad kan jag studera? Studielängd Amerikanska skolsystemet Föräldrainformation Idrottsupplevelsen Amerikanska sportsystemet NCAA & NAIA Lista över sporter Skolkostnader Finansiering Idrottsstipendier Akademiska & Internationella stipendier Stipendiestiftelser Spelarutveckling Showcase Idrottsresor Camps & Clinics Seminarier Mässor Syokonsulet info Food tips Coach info SYO info Frågor & Svar Kontaktinformation Startsida