Företaget Våra tjänster Info Studier & Föräldrar Stipendier & Skolkostnader Sporter Info Idrott Seminarier & Mässor Kontakta oss
 

Idrottsupplevelsen

Tänk dig, uppstigning mellan kl 07:00 – 09:00. Vidare till skolkafeterian för att äta frukost och sen tillbaks till studentrummet för att förbereda sig inför sina första föreläsningar. Efter avslutade förmiddagsföreläsningar är det dags att besöka kafeterian igen för lunch. När maten har smält har du och huvudtränaren inom din sport bokat in ett individuellt träningspass för att finslipa på några detaljer som behöver förbättras. Efter avslutat pass är det åter till föreläsningssalen för eftermiddagspasset. När klockan nu ringer och föreläsningspassen är över väntar studentrummet åter tillsammans med en kort vila. Nu är det nämligen dags att förbereda sig med ett mellanmål inför eftermiddagsträningen som genomförs under perfekta förhållanden. Efter en dusch och lite omklädningssnack bär det åter iväg till skolkafeterian för middag. När maten sedan ätits är det dags för lite avkoppling eller umgänge med vännerna. Under kvällens senare hälft så går du och några klasskamrater iväg för att studera till en av de många studiecirklar som anordnas av skolan för just dig som idrottselev. Här är schemalagd studietid en självklarhet för att upprätthålla den akademiska standard som du måste klara för att fortsätta få utöva din idrott. På studiecirklarna finns så kallade ”tutors”, privatlärare som hjälper dig med dina studier vad gäller studieteknik, skrivteknik, språkförbättringshjälp, grammatik, problemlösning, förklarande av frågor som du har och hjälp med förberedelser till tentor. När nu studieförberedelserna är avklarade avslutas dagen med lite umgänge med studentrumskamraterna eller lite skön avkoppling framför tv:n.

Ja så här kan en vanlig dag se ut på ett college eller universitet för dig som idrottsstudent. Tävlingssäsongen för de olika idrotterna varierar och innebär oftast en sammanpressad säsong som sträcker sig över en termin. Den andra terminen är oftast avsedd för större fokus på studierna och mindre inslag av tävlingsmoment. Under tävlingssäsong är det ofta på helgerna som det roliga händer. Antingen är det hemmamatch inför entusiastiska hemmafans och skolkamrater som gör collegeidrotten till en otrolig idrottsupplevelse. Eller så är det en ”Road trip” med resande inom närområdet för derbytillställningar eller längre flyg och bussresor med övernattning på hotell inför tävlingar. Denna upplevelse får en att känna sig som en professionell idrottare med betald hotellvistelse och mat, allt noga planerat för att just du eller ditt lag ska komma tillbaka med så kallad ”W”, som står för vinst.

College och universitetsidrott är ”Big Business” i USA. Vad sägs bara om publiksnittet på University of Floridas hemmamatcher i amerikansk fotboll som ligger på 80 000 åskådare/match. Försäljning av skolans olika sport och souvenirartiklar motsvarar mer än den totala försäljningen av souvenirartiklar för lagen i allsvenskan och elitserien tillsammans. Idrotten här fungerar även som ett avstamp för att göra professionell karriär efter avslutade studier och möjlighet till att tjäna de stora pengarna. Dock är det endast ett fåtal som tar detta steg och då är det ju perfekt att ha en förstklassig utbildning med sig i bagaget för att göra karriär efter skolan.

En oslagbar upplevelse som endast kan upplevas inom college och universitetsidrotten i USA!

 

 
Idrottsupplevelsen
 

 

 

 

Om oss Historia Personal Partners Karriär Kontor Varför välja oss? Varför studera utomlands? Våra samarbetsskolor Ansökan Vem kan söka? Vad kan jag studera? Studielängd Amerikanska skolsystemet Föräldrainformation Idrottsupplevelsen Amerikanska sportsystemet NCAA & NAIA Lista över sporter Skolkostnader Finansiering Idrottsstipendier Akademiska & Internationella stipendier Stipendiestiftelser Spelarutveckling Showcase Idrottsresor Camps & Clinics Seminarier Mässor Syokonsulet info Food tips Coach info SYO info Frågor & Svar Kontaktinformation Startsida