Företaget Våra tjänster Info Studier & Föräldrar Stipendier & Skolkostnader Sporter Info Idrott Seminarier & Mässor Kontakta oss
 

NCAA & NAIA

Nedan följer en generell överblick där du kan se de olika tillhörigheterna och vad som gäller för dem. Observera att detta endast är riktlinjer och avvikelser kan förekomma. För fullständig information, vänligen kontakta Scandinavian Sports för mer detaljerad information.

NCAA I
Stipendier: Idrottsliga, internationella och akademiska.
SAT: Ja.
TOEFL: Ja (Vid bra testresultat på SAT kan man i vissa fall slippa ta TOEFL).
Övrigt: NCAA 1 är den högsta nivån. De största och bästa skolorna kräver att idrottarna tillhör Sverigeeliten. Fotbollen motsvarar svenska Superettan och Ishockeyn motsvarar toppen av Allsvenskan.

NCAA II
Stipendier: Idrottsliga, internationella och akademiska.
SAT: Ja.
TOEFL: Ja (Vid bra testresultat på SAT kan man i vissa fall slippa ta TOEFL).
Övrigt: Fotbollen motsvarar i de flesta fall svensk division I-III nivå. Övriga sporter håller en motsvarande hög nivå.

NCAA III
Stipendier: Internationella och akademiska.
SAT: Vissa skolor (Rekommenderas).
TOEFL: Ja, för det mesta.
Övrigt: Fotbollen motsvarar i de flesta fall svensk division II-IV. Övriga sporter håller generellt en lägre nivå än NCAA I och II.

NAIA
Stipendier: Idrottsliga, internationella och akademiska.
SAT: Nej (Rekommenderas). NAIA-brev krävs.
TOEFL: Ja.
Övrigt: Stor variation i kvalitets och träningsmöjligheter. De bästa lagen håller bra NCAA division II-standard i de flesta idrotter.

Title IX är en klausul i NCAAs regelverk som är skapad för att jämna ut sportsliga och finansiella skillnader mellan killar och tjejer inom collegeidrotten. För att uppfylla kraven måste en skola tilldela lika mycket i stipendier för killar som för tjejer. T.ex. på de flesta skolor har man ett amerikanskt fotbollslag med upp emot 80 - 100 spelare som kräver stipendiepengar. Detta jämnas då ut genom att man startar nya tjejlag och tilldelar de olika tjejlagen mer pengar till stipendier. På grund av det färre antalet tjejer som idrottar på en sådan skola finns det som regel mer stipendier tillgängliga för tjejer

Utöver NCAA och NAIA finns även NJCAA som har hand om alla 2-åriga Junior Colleges. Där kan man läsa i två år och får efter avslutade studier en Associate Degree som man kan använda för att göra en transfer (förflyttning) till ett 4-årigt college och avsluta sina sista två år där. Ett Junior College har oftast lägre antagningskrav och mindre regler för idrottare. Det är inte ovanligt att man påbörjar sina studier vid ett junior college för att idrotta och läsa upp sina poäng/ämnen och på så sätt få sin transfer för att tex få spela på en NCAA Division I skola. Fördelen är att man kommer iväg och kan påbörja sina studier. Ett Junior College är också oftast mycket billigare. Det finns vissa Junior Colleges som erbjuder stipendier. Över 60% av Amerikansk studenter som tar sin Bachelor Degree påbörjar sina studier på ett Junior College.

 

 
NCAA & NAIA
 

 

 

 

Om oss Historia Personal Partners Karriär Kontor Varför välja oss? Varför studera utomlands? Våra samarbetsskolor Ansökan Vem kan söka? Vad kan jag studera? Studielängd Amerikanska skolsystemet Föräldrainformation Idrottsupplevelsen Amerikanska sportsystemet NCAA & NAIA Lista över sporter Skolkostnader Finansiering Idrottsstipendier Akademiska & Internationella stipendier Stipendiestiftelser Spelarutveckling Showcase Idrottsresor Camps & Clinics Seminarier Mässor Syokonsulet info Food tips Coach info SYO info Frågor & Svar Kontaktinformation Startsida