Företaget Våra tjänster Info Studier & Föräldrar Stipendier & Skolkostnader Sporter Info Idrott Seminarier & Mässor Kontakta oss
 

Vem kan söka?

Du som studerar på gymnasium och slutför ett gymnasieprogram har möjlighet att ansöka. Det är dock viktigt att du har en grundkompetens och betyget godkänt inom de grundämnen som ingår i den svenska läroplanen. De flesta skolor kräver att man kompletterar sin college ansökan med att ta ett TOEFL samt ett SAT test.

TOEFL är ett Test of English as a Foreign Language på de flesta skolor. Det är en hjälp för dig som student att på förhand veta din engelsknivå och även en hjälp för skolan vid bedömning av ditt behov av engelskstudier. TOEFL testet kan skrivas i Sverige på bestämda platser och du kan själv välja datum. För mer information om TOEFL testet klicka här!

SAT Scholastic Aptitude Test tar du för att bli godkänd av NCAA Clearinghouse och få spelarlicens på en NCAA Division I eller II skola. Du ska även ha läst rätt ämnen på gymnasiet så att du har grundkompetens i akademiska kärnämnen. SAT motsvarar ungefär det svenska högskoleprovet och består av två olika prov. Det första provet och det vanligaste för att få sin spelarlicens är SAT Reasoning Test och är ett allmänt prov bestående av tre delar; Writing Section, Mathematical Section och Critical Reading Section. Testet tar tre timmar och 45 minuter att göra och på varje område kan man få mellan 200 och 800 poäng. Det andra provet heter SAT Subject Tests och är egentligen flera olika test. Provet handlar bara om specifika ämnen. I de flesta fall räcker det med att du gör SAT Reasoning Test. Mer information om SAT Reasoning Test får du av Scandinavian Sports!
För mer information om SAT Test klicka här!

ACT är ett alternativ till SAT. Detta test innehåller fyra delar: engelska, matematik, läsförståelse och naturvetenskap. ACT testet skrivs inte i lika stor omfattning som SAT testet.
Mer information om ACT testet får du av Scandinavian Sports!

 
Vem kan söka?
 

 

 

 

Om oss Historia Personal Partners Karriär Kontor Varför välja oss? Varför studera utomlands? Våra samarbetsskolor Ansökan Vem kan söka? Vad kan jag studera? Studielängd Amerikanska skolsystemet Föräldrainformation Idrottsupplevelsen Amerikanska sportsystemet NCAA & NAIA Lista över sporter Skolkostnader Finansiering Idrottsstipendier Akademiska & Internationella stipendier Stipendiestiftelser Spelarutveckling Showcase Idrottsresor Camps & Clinics Seminarier Mässor Syokonsulet info Food tips Coach info SYO info Frågor & Svar Kontaktinformation Startsida