Företaget Våra tjänster Info Studier & Föräldrar Stipendier & Skolkostnader Sporter Info Idrott Seminarier & Mässor Kontakta oss
 

Historia

Scandinavian Sports Services grundades under år 2005 av två stycken entreprenörer och visionärer som ville delge sina kunskaper och erfarenheter kring studier i kombination med idrottsutövande utomlands.

Efter att ha jobbat med att rekrytera skandinaviska idrottare till skolor i USA både genom organisationer liknande våran samt individer som söker själva, upptäckte vi att det fanns stora brister och hinder för hur denna process skulle kunna ske optimalt. Att förstå och klara av hela antagningsprocessen, se till att individen får möjligheten till rätt nivå på idrottsutövandet samt den bästa tänkbara möjligheten till ekonomisk hjälp genom stipendier - var de mest uppenbara bristerna som upptäcktes. Där fanns också en reservation hos den amerikanska tränarkåren att lita på de organisationer som skickar över idrottare till skolor och enskilda individer som själva söker direkt till universiteten, att de har de rätta kvalitéerna och förutsättningar för att lyckas i USA. Följden blir att de flesta idrottarna blir fel kompenserade och får inte det stipendiet som är rätt för deras nivå. Det är detta som Scandinavian Sports Services försöker att förbättra och därmed erbjuda en bättre service gentemot både tränare i USA och studenter.

I ett tidigt skede stod det klart att intresset för organisationens verksamhet var mycket eftertraktad av universiteten i USA och dess idrottstränare. Att ha kunskapen och erfarenheten från att ha tränat ett universitetslag själv i kombination med kunnande av det regelverk som reglerar all idrott i USA är något vi är ensamma om i Skandinavien.

Resultatet blev en organisation skapad med en oöverträffad service i skandinavien med ett nätverk av universitet och idrottstränare i de mest eftertraktade områdena i USA. Att kunna erbjuda en helhetslösning för studenten genom att skräddarsy rätt nivå på idrottsutövande, akademiska intressen samt ge alternativ på universitet i exotiska miljöer, ger en möjlighet till oförglömliga upplevelser för livet.

Vårt mål att etablera oss som den ledande institutionen för förmedling av Skandinaviska idrottare med avsikt att studera i USA. Vårt mål är att etablera fler möjligheter för alla idrotter och nivåer av idrottsutövande samt att utöka våra samarbetspartners i USA och Skandinavien.

 

 
Historia
 

 

 

 

Om oss Historia Personal Partners Karriär Kontor Varför välja oss? Varför studera utomlands? Våra samarbetsskolor Ansökan Vem kan söka? Vad kan jag studera? Studielängd Amerikanska skolsystemet Föräldrainformation Idrottsupplevelsen Amerikanska sportsystemet NCAA & NAIA Lista över sporter Skolkostnader Finansiering Idrottsstipendier Akademiska & Internationella stipendier Stipendiestiftelser Spelarutveckling Showcase Idrottsresor Camps & Clinics Seminarier Mässor Syokonsulet info Food tips Coach info SYO info Frågor & Svar Kontaktinformation Startsida